Googles krav til sikker tilkobling (https)

Publisert: 30.03.2017
Chrome adressefelt med og uten https / SSL

Mange aktører innenfor web og hosting går hardt ut med at både søkemotoren Google og nettleseren Chrome vil straffe nettsteder som ikke benytter sikker tilkobling (SSL/https).

Er dette kritisk for mitt nettsted?

Når det gjelder nettleseren Chrome ser det ut til at den på en diskré måte varsler brukeren, men kun når det er snakk om en side med innlogging, kredittkortinformasjon eller lignende. Chrome ser ikke ut til å varsle på ordinære sider, selv om siden skulle inneholde et nettskjema.

Så hva sier Google selv om rangering i søk med og uten SSL/https? 

We've seen positive results, so we're starting to use HTTPS as a ranking signal. For now it's only a very lightweight signal — affecting fewer than 1% of global queries, and carrying less weight than other signals such as high-quality content— while we give webmasters time to switch to HTTPS. But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web.

I følge deres egne uttalelser vil manglende sikker tilkobling kunne påvirke rangeringen i et søkeresultat for færre enn 1% av nettstedene globalt. Med tid og stunder kan det hende at Google bestemmer seg for å vektlegge dette i større grad.

Vår konklusjon er at det ikke er grunn til panikk. Når det er sagt, er det tryggere både for eier av nettstedet og brukerne når siden tar i bruk kryptering og https. Har du innloggede brukere på ditt nettsted, er det nok på tide å ta i bruk sikker forbindelse. Foregår det transaksjoner med kredittkort og lignende, er det svært viktig å kryptere trafikken.

Enten du er kunde hos Spectra eller ikke, kan vi opplyse om at vi selvfølgelig tilbyr SSL/https. Ta kontakt med oss hvis du ønsker eller har spørsmål rundt dette.

Flere med https i toppen av søk

Siden den offisielle uttalelsen til Google i 2014 er det blitt markant flere sider med https i toppen av søkeresultatene. Eksperter på området mener dette skyldes at nettsteder som fra før rangerte høyt, har gått over til https. Et eksempel er når Wikipedia tok skrittet over til https, så gjorde det store utslag i de globale tallene. Ja, det finnes faktisk mange som forsker seriøst på Googles hemmelige algoritmer.

Web

Vi lager websider og publiseringsløsninger for web.

Grafisk Profil

Vi utvikler logo og andre elementer i bedriftens grafiske profil.

Produksjon

Vi produserer annonser, brosjyrer, kundeaviser og alt innen trykksaker.

Prosjekt

Vi setter sammen et team av ulik spisskompetanse for håndtere store og små prosjekter